Бойко Борисов се страхува, че ще хвърлят вината за новите избори

...
Бойко Борисов се страхува, че ще хвърлят вината за новите избори
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Борисов се страхува, че ще хвърлят вината за новите избори върху него

Бойко Борисов се опасява, че ще хвърлят виновността за новите избори върху него. Това съобщи за " Офанзива "  политологът Димитър Ганев от " Тренд ".

Според него позициите на " Български напредък " са противоречиви. " Ако се оформят очертания на коалиция сред проатлантически партии, да вземем за пример ГЕРБ, Демократична България И Политическа партия, тогава президентът няма да има избор да не даде мандат на партията на Христо Иванов, с цел да се сформира постоянен кабинет. Ако се отива към различен вид на коалиция, би могло да е " Български напредък ". Пресилено е да се приказва за допустимо разединение в Политическа партия макар разнобоя в мненията. Единният блок към предната коалиция към този момент по никакъв начин не е по този начин обединен ", разяснява той. И добави, че Нинова вижда, че ПП влиза в лявото пространство със обществена изразителност. 

Политологът счита, че е допустимо Политическа партия да акумулира избор от Българска социалистическа партия и Демократична България. " Българският гласоподавател на предварителния избор ще си задава въпроса " Кой ни докара дотук, кой е отговорен "? Особено в случай, че народът желае постоянен кабинет. Тези с ясно обрисувани червени линии ще имат пасив. Сядането на масата с ГЕРБ демонстрира, че Политическа партия желаят да има парламент и това за тях не е алена линия ", акцентира Ганев.

По думите му на " Български напредък " ще им е мъчно да сформират кабинет. " Вероятно е да мине към месец до момента в който се стигне до третия мандат. Ако се образува коалиция, няма да бъде нормалната. По-скоро ще бъде с експертен темперамент, с съответен небосвод и стратегия ", допусна политологът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР